INFO

ANI-studio-illustratie-jop-luberti-2-a

Ik ben Jop Luberti, illustrator en grafisch ontwerper te Groningen.
Met een kleurrijke, dynamische stijl maak ik artwork voor allerlei media: artprints, wallpapers, boekomslagen, muurschilderingen, huisstijlen.

Daarbij mik ik op de drie E’s: eigenheid, esthetiek en expressie. Soms voeg ik daar nog een vleugje mystique of een snufje ambiguïteit aan toe.

Ik gebruik zowel analoge als digitale technieken. Vloeiende viltstiftlijnen en ruige potloodtekeningen bestaan in mijn beeldwereld naast strakke vectorvlakken en geometrische patronen. Mijn stijl balanceert dan ook tussen clean en gruizig, vloeiend en hoekig. Tussen opzet en willekeur, figuratief en abstract. Kortom: ik speel graag met tegenstellingen!

De A2 Riso in GRID Grafisch Museum. Foto: Anton Tiktak

Verder ben ik groot fan van Riso drukwerk. De Risograaf is een stencilmachine van Japanse origine. Ik ben drie jaar Riso coördinator geweest in GRID Grafisch Museum, en daar heb ik in 2018 het RARA RISO project opgezet. Met een elftal kunstenaars organiseerde ik een art poster expositie en verzorgde ik de uitgave van een kleurrijk zine onder de titel ‘ÉCHT?!’

In 2019 heb ik een serie design stationery in het leven geroepen onder de naam RELAX. It’s just a notebook. Voor de eerste editie tekenden Wouter van Tilborg en ik voor zowel ontwerp als druk- en bindwerk. De notebook sets zijn in mijn webshop te bestellen en in enkele lokale winkels verkrijgbaar.

Nog meer info? Samenwerken? Ik hoor het graag.
Get in touch!

EMAIL   JLUBERTI@GMAIL.COM
TEL         06 33630567

 
 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s